Novosti

Knjiga dojmova

Vrijeme

Current weather in LDSP
Baška Voda
-
Vlažnost: -
Tlak: -
Vidljivost: -
Brzina vjetra: -

Izleti

Dubrovnik - grad s 1000 spomenika

Cjelodnevni izlet autobusom
Zanimljiva vožnja obalom Jadranskog mora kroz živopisni krajolik Makarske rivijere, deltom Neretve i kroz grad Neum vodi nas do Dubrovnika – jadranskog bisera. Ovaj se stari povijesni grad zbog svoje iznimne ljepote i bogatog kulturnog nasljeđa nalazi na UNESCO-voj Listi svjetske kulturne baštine. Okružen tvrđavama i zidinama, predstavlja pravu riznicu arhitektonskih i kulturnih remekdjela koja su ostala sačuvana kroz stoljeća. Kroz ugodnu šetnju u pratnji iskusnog vodiča otkrit ćete njegove najvažnije znamenitosti: palače, crkve, muzeje i trgove. Slobodno vrijeme možete iskoristiti za odlazak uspinjačom na brdo Srđ, s kojeg se pruža nezaboravan pogled na grad i rivijeru, ili možete objedovati u jednom od brojnih živopisnih restorana u staroj gradskoj jezgri i kušati riblje specijalitete i izvrsna vina iz južne Dalmacije.

Rafting na rijeci Cetini

Poludnevni izlet minibusom
Rafting je jedan od najuzbudljivijih načina na koji možete doživjeti ljepotu riječnih brzaca i posjetiti živopisnu okolicu. Naša riječna avantura započinje na Omiškoj Dinari na obalama rijeke Cetine, koja utječe u more kroz stjenoviti kanjon prepun uzbudljivih brzaca, ali i mirnijih dijelova. Nakon preodijevanja i kratkih uputa, krećemo na trosatnu vožnju zapjenjenom rijekom do Radmanovih mlinica u zaleđu Omiša, gdje ćemo uživati u kupanju u bistroj planinskoj rijeci ili se prošetati šumom. Slobodno vrijeme možete iskoristiti za ručak ili posjet Omišu, povijesnom gradiću na ušću najveće dalmatinske rijeke.

Split i Trogir - gradovi pod UNESCO-vom zaštitom

Cjelodnevni izlet autobusom
Zanimljiva vožnja kroz živopisne gradiće Makarsku i Omiš te uz antičku Salonu vodi nas u Trogir, grad pod UNESCO-vom zaštitom koji se razvio na temeljima grčke naseobine Tragurion. U ovom gradu okruženom srednjovjekovnim zidinama nalaze se mnoge građevine koje svjedoče o bogatoj povijesti, od kojih su najpoznatije katedrala s Radovanovim portalom, gradska loža iz 15. stoljeća, gradska vijećnica, palača Ćipiko i benediktinski samostan iz 11. stoljeća. Split, osnovan prije 1700 godina na poluotoku u podnožju brda Marjan, danas je najveći grad i luka Dalmacije, okružen povijesnim gradićima i naseljima. Prošetat ćemo uskim uličicama Dioklecijanove palače iz 4. stoljeća, obići dobro očuvane podrume te posjetiti nekadašnji Jupiterov hram na Peristilu, glavnom trgu, danas najstariju katedralu ovog tipa u svijetu. Na putu do živopisne tržnice i Rive, gdje možete provesti slobodno popodne u šetnji i šopingu, proći ćemo i kroz poznata Zlatna i Srebrna vrata te obići najvažnije gradske trgove.

Otok Brač - Bol - Zlatni rat

Cjelodnevni izlet hidrogliserom
Ugodna vožnja hidrogliserom vodi nas u Bol na Braču, najpoznatije turističko mjesto najvišeg i trećeg po veličini otoka na Jadranu. Uživat ćete u šetnji do dominikanskog samostana s bogatom knjižnicom i arhivom te posjetu podrumima najstarije dalmatinske vinarije, uz degustaciju lokalnih vina. Slobodno ćete vrijeme moći iskoristiti za kupanje i sunčanje na Zlatnom ratu, najpoznatijoj plaži na Jadranu s gustom borovom šumom i raznolikom ponudom sportskih i zabavnih sadržaja. Vođenje i putna karta za hidrogliser uključeni su u cijenu.

Otok i grad Hvar

Cjelodnevni izlet hidrogliserom
Grad Hvar na istoimenom otoku najstariji je turistički centar Dalmacije, bogat zanimljivim povijesnim spomenicima. Kazalište iz 17. stoljeća, Arsenal iz 13. stoljeća ili glavni gradski trg s Katedralom, okružen brojnim palačama iz različitih stilskih razdoblja, upotpunjuju cjelokupni doživljaj. Franjevački samostan poznat je po zbirci djela starih majstora, uključujući i Ingolijevu Posljednju večeru. Nakon razgledavanja ćemo imati dovoljno vremena za kupanje, sunčanje i ručak u jednom od fantastičnih lokalnih restorana. Na povratku ćemo proći kraj živopisnog Bola na Braču i nadaleko poznate plaže Zlatni rat.

Slapovi Krke i Šibenik

Cjelodnevni izlet autobusom
Uživajte u vožnji uz obalu dok prolazimo Split, Solin, Kaštela, Trogir, Primošten i stižemo u Šibenik, jedan od najstarijih gradova u Dalmaciji.
Stat ćemo na kratko u starom gradu i posjetiti najpoznatiju Renesansnu Katedralu na Jadranu, te potom nastaviti do slapova Krke. Slapovi Nacionalnog Parka Krka prelijevaju se preko sedamnaest prirodnih barijera. Posjetit ćete etno selo i stare mlinove, uživati u pogledu na pjenasti slap Skradinski buk i još uvijek će vam ostati dovoljno vremena za izvrstan ručak, šetnju kroz šumu, plivanje u čistoj rijeci, odmaranje u hladu starih lipa ili fotografiranje. Povratak nas novom autocestom vodi kroz Dalmatinsku zagoru i drevnu tvrđavu Klis smještenu iza Splita.

Mostar - vrata Bosne i Hercegovine

Cjelodnevni izlet autobusom
Izlet započinjemo vožnjom kroz poznata turistička mjesta na Makarskoj rivijeri, preko plodne delte Neretve. Na putu za Bosnu i Hercegovinu nakratko se zaustavljamo u Počitelju, mističnom gradiću s tvrđavom iz vremena Otomanskog carstva. Delta Neretve vodi nas dalje, do Mostara. Poznat kao 'prozor Orijenta', Mostar je za vrijeme turske vladavine bio važno trgovačko središte. Vodič će nas provesti dijelom grada u kojemu se nalazi stari bazar s mnoštvom trgovina i radnji; posjetit ćemo džamiju i tipičnu tursku kuću, a zatim prošetati legendarnim mostom iz 16. stoljeća po kojemu je grad i dobio ime. Moći ćete ručati i popiti kavu u jednom od mnogobrojnih starih restorana i kafića uz rijeku. Povratak je predviđen za kasno popodne preko planine Biokovo, pri čemu ćete uživati u spektakularnom pogledu na obalu i otoke srednje Dalmacije.

Fish picnic

Cjelodnevni izlet brodom na otok Brač
Na ovom vam izletu nudimo opuštanje uz sunce, more, ribu i vino! Doplovit ćemo do Bola, živopisnog mjestašca na otoku Braču, gdje ćemo provesti ugodno popodne uz ribu na žaru i lokalno vino, opustiti se i uživati u nezaboravnom ambijentu i kupanju na Zlatnom ratu, najljepšoj plaži na Jadranu.